logo-mobile

Om jDays Junior

jdaysjunior

Under två halvdagar den 7-8 mars klockan 09.00-12.30 kommer jDays, Solidbeans och Digitalverkstan att bjuda in dig och din klass till att delta på jDaysJunior. Här kommer barn och ungdomar få utforska Scratch, MaKey MaKey och hur en dator är uppbyggd. Detta brukar vara ett roligt sätt att testa på programmeringsvärlden första gången. jDaysJunior är en del av jDays

Att dagligen använda sig av en dator, en platta eller en mobiltelefon är inte detsamma som att förstå hur dessa funkar, eller hur man kan instruera dem att göra det man vill. Allt digitalt omkring oss är byggt av kod och i ett till stora delar digitaliserat samhälle är väldigt mycket beroende av kodning och programmering. Ska man förstå hur inte bara en dator, utan också samhället fungerar, kan det vara bra att lära sig hur man programmerar. Men inte nog med att kodning ibland kallas för framtidens gemensamma språk, och gör oss till producenter istället för konsumenter, det är också väldigt roligt!

kidscoding

Att programmera är att lösa problem med hjälp av en dator. Man skriver instruktioner för hur ett problem ska lösas i ett språk som en dator kan förstå. Ett sådant språk kallas för programmeringsspråk och det finns flera olika att använda sig av, lite beroende på vad man vill göra. Med programmering kan man skapa både program, berättelser, spel, musik, film och konst.

Att man blir bättre på problemlösning, förstärker det logiska tänkandet och får utrymme för att vara kreativ, medskapande och ha möjlighet att påverka är några av de saker som gör att vi tycker det är bra med programmering för barn. Det är också viktigt att komma ihåg att en dator (i alla fall hittills) bara gör som den blir tillsagd och att alla som vill kan koda.

Skicka intresseanmälan

Partners

  • Digitalverkstan

    Digitalverkstan

  • Dataforeningen

    Dataforeningen

  • Businessregiongbg

    Businessregiongbg